Get a site

 

Waldein LouboutinKlikkaa kuvaa suuremmaksi,
Nimi Waldein Louboutin Rotu, sukupuoli KWPN
Syntymäaika 01.09.2017 Rekisterinumero VH00-000-0000
Väritys Vastaus Säkäkorkeus 167cm
Koulutus- ja maksimitaso 160cm Painotuslaji Este
Kasvattaja  Hazel,Waldeinhill Omistaja VRL-14516

Luonnekuvaus

Tulee

Sukutaulu

i. Theodore
kwpn
ii. Thales
kwpn
iii. Legendary Warrior
kwpn
iie. Primrose
kwpn
ie. Lantant Lady
kwpn
iei. Rembrandt CZ
kwpn
iee. Lady Estella
kwpn
e. Havane
kwpn
ei. Gianove
kwpn
eii. Evrest
kwpn
eie. Chalina
kwpn
ee. Pionne
kwpn
eei. Alleva
kwpn
eee. Windona
kwpn

Sukuselvitys

i. Thales on komea isokokoinen ori, johon Theo on kovasti tullut ulkonäöltään. Thales kilpaili nuoruusvuosinaan esteradoilla kansallisella tasolla asti, pärjäten kohtuullisesti. Ori omasi melko räväkkään ja ailahtelevaisen luonteen, jonka vuoksi kilpailumenestyskin oli melko vaihtelevaa. Thales kilpaili satunnaisesti myös koulu- ja kenttäkisoissa omalla tasollaan. Ori omasi potentiaalia moneen lajiin, mutta harmillisesti luonne oli tiellä, vaikka suorituskykyä olisi riittänyt vaikka mihin. Näytteluluokissa Thales pärjäsi erinomaisesti ja sai erityisesti kehuja kauniista rakenteestaan ja väristä. Ori vetäytyi kilpailueläkkeelle 14-vuotiaana ja on astunut tammoja säännöllisesti. Orin jälkeläiset ovat vielä kovin nuoria eikä kukaan ole menestynnyt mainittavasti - vielä. Thales viettää nykyisin eläkepäiviään Theon kasvattajalla.

ii. Legendary Warrior on eräs kuuluisimmista kwpn oreista. Ori on erityisesti tunnettu suuresta koostaan ja lempeästä jättiläisen luonteesta. Legendary Warrior kilpaili aikoinaan ympäri maailmaa esteradoilla sijoittuen tai voittaen useasti tunnettuja arvokisoja. Ori kilpaili myös kenttäratsastuksessa kansallisella tasolla, menestyen kohtuullisesti. Elämänsä aikana Legendary Warrior astui useita kymmeniä tammoja ja ori on jättänyt jälkeensä hyvin monia huippusuorittajia.

iii. Lothario IV oli rautiaankirjava, hieman raskasrakenteisempi ori, joka kilpaili onnistuneen uran kansallisella tasolla kenttäratsastuksen parissa. Luonteeltaan ori oli Legendary Warrioriorin tavoin lempeäluonteinen ja hyvätapainen. Lothario IV menehtyi ratsastusonnettomuudessa 13-vuotiaana eikä ehtinyt jättää jälkeensä kovinkaan montaakymmentä jälkeläistä.

iie. Rare Violet oli kuvankaunis, hyvin kevytkenteinen, ruunikko tamma. Violet kilpaili nuoruusvuosinaan jonkun verran esteillä päässen kansalliselle tasolle asti, mutta jalkavikansa vuoksi joutui keskeyttämään lupaavan uransa. Violet siirtyi kokopäiväiseksi siitostammaksi 9-vuotiaana ja osoittautuikin erinomaiseksi emätammaksi. Tamma varsoi yhdeksän jälkeläistä, joista yksi menehtyi heti synnytyksen jälkeen. Jälkeläiset ovat menestyneet erinomaisesti esteuralla.

ie. Tien Stappen oli rautiaankirjava, hieman raskaampi tamma, joka ostettiin nykyiseen kotiin 10-vuotiaana. Tamma oli toiminut aikaisemmin vain tätiratsuna, mutta koska Tien Stappen omasi kohtalaisen hyvän suvun ja helpon luonteen, päätettiin tamma ostaa perheen tyttärelle kilparatsuksi. Tien Stappen kilpailikin hyvällä menestyksellä paikallisissa estekilpailuissa ja onnistui pääsemään sijoituksille muutamaan otteeseen kansallisella tasolla. Tyttären panostaessa perheeseensä, pääsi Tien Stappen siitostammaksi.

iei. Leviathan, rautias hyvärakenteinen ori, jonka huhuttiin olevan luonteeltaan melko rämäpäinen hevonen. Ori polveutui erinomaisesta suvusta, mutta luonteensa vuoksi menestystä kilparadoilla ei tullut, joten Leviathan ruunattiin 6-vuotiaana jotta luonne tasaantuisi. Ruunauksen jälkeen Leviathan menestyikin melko kohtuullisesti kansallisella tasolla. Orivuosinaan astui pari tammaa ja lopetettiin 19-vuoden iässä nivelvaivojen vuoksi.

iee. Juffrouw Valk oli rautiaankirjava tamma, joka ei hurmannut rakenteellaan, mutta luonne oli mitä herttaisin. Tamma toimittikin muutaman vuoden harrasteratsun virkaa, kunnes jouduttiin myymään ajanpuutteen vuoksi. Kilpaillut Juffrouw Valk ei ole ikipäivänä ellei paria hassua aluekisaa lasketa. Tammalla oli kyllä hyppykapasiteettia, mutta muuten oli ratsuna liian laiskanpulskea, vaikka innokas maastokaveri olikin.

e. Lantant Lady kaunis ruunikonkirjava monipuolinen tamma, joka on menestynyt niin este-, koulu-, kuin kenttäuralla. Lady on saanut paljon kiitosta nöyrän, mutta sinnikkäästä luonteestaan, tammalla on erinomainen työmoraali ja toimii useimpien ihmisten kanssa. Esteillä tamma on kilpaillut kansainvälisellä tasolla loistavasti. Kansallisella tasolla menestynyt keskinkertaisesti koulu- ja kenttäratsastuksesta. Nykypäivänä tamma asustaa Theon kasvattajalla viettäen siitostamman virkaa. Theo on Lantant Ladyn ainoa orivarsa. Osa jälkeläisistä on aloittaneet lupaavasti uraansa ja menestyneet parhaiten esteillä.

ei. Rembrandt CZ oli komea hyväkäytöksinen mustankirjava ori, jolla oli karismaattinen luonne. Rembrandt muistetaan erityisesti kenttäpiireissä, sillä ori kilpaili kansainvälisellä tasolla kentässä. Ori oli peloton, rohkea hyppääjä ja pääsi useasti kärkikolmikkoon. Rembrandt kilpaili 14-vuoteen asti, jonka jälkeen vetäytyi kisaeläkkeelle täysipäiväiseksi siitosoriksi. Orin useat jälkeläiset ovat perineet isänsä hyppykapasiteetin ja hyvän rakenteen.

eii. Zwaard van Damocles, ruunikko ori josta ei paljoa tiedetä. Zwaard van Damocles asui koko elinikänsä Hollannissa yhden ihmisen hevosena. Orin tiedetään kilpailleen kansallisella estetasolla kohtuullisella menestyksellä. Jälkeläisiä Zwaardilla tiedetään olevan parisenkymmentä, joista Rembrandt on tunnetuin. Muut orin jälkeläiset eivät ole menestyneet mainittavasti.

eie. Aleida CZ, melko pienikokoinen mustankirjava raskasrakenteisempi tamma. Aleida polveutuu osittain valjakkopainotteisesta suvusta, mutta itse tamma on pärjännyt kiitettävästi esteuralla nuoruusvuosinaan. Aleida myytiin nelivuotiaana Saksaan koulutettavaksi, jossa myös kilpaili seitsemänvuotiaaksi. Myöhemmin tamma myytiin takaisin Hollantiin kasvattajalleen. Hyvin suurisydäminen tamma, joka osoittautui erinomaiseksi emätammaksi ja saikin monta upeaa jälkeläistä.

ee. Lady Estella, siro kimo tamma, joka olisi rakenteensa puolesta soveltunut hyvin vaikka laukkahevoseksi. Mutta koska tammalla oli ratsuisä, oli myös Estella ratsu. Emäänsä tullut luonteensa puolesta, herttainen, kaikkien rakastama tamma. Menestyi kohtuullisesti kansallisella tasolla esteuralla.

eei. Heriold CZ on ainoa kasvattajansa kasvattama täysiverinen. Tokihan nyt hienoista täysiverisistä täytyi hieno täysiverivarsa saada.. Heriold tosin myytiin 2-vuotiaana. Ori osoittautui luonteeltaan varsin räikeäksi persoonaksi ja työlääksi tapaukseksi. Iän karttuessa orin luonne hieman rauhoittui eikä hevosta tahdottu ruunata mahdollista jalostusuraa ajatellen. Heriold kilpaili melko vaihtelevalla menestyksellä esteratsastuksessa kansallisella tasolla. Hyppykapasiteettia orilta löytyi valtavasti. Rakenne Herioldilla oli erinomainen.

eee. Lourdes on entinen laukkahevonen. Tamma ostettiin Hollantiin omistajan ollessa käymässä Britanniassa, Lourdes oli ikäänkuin vahinko-ostos. Luonne tammalla oli mitä kiltein ja herttaisin. Vaikka Lourdes ei esteuralla kovinkaan hyvin pärjännyt, oli hevonen erinomainen siitostamma ja jätti jälkeensä monia hyväluonteisia jälkeläisiä. Lourdes menehtyi jalkavaivoihin 19-vuotiaana.

i. Gianove, komea lähes 180cm korkea rautias ori syntyi tunnettuun siittolaan. Ori myytiin nuoressa iässä tavoitteelliselle kilparatsastajalle, jote etsi suuriin luokkiin kilparatsua. Luonteeltaan Gianovea on kuvailtu hyvin Viinin kaltaiseksi, huumorintajuinen hevonen, joka koetteli käsittelijäänsä tilanteessa kuin tilanteessa. Ratsukko aloitti kilpailu-uransa hyvin lupaavasti ja kohosikin nopeasti kansalliselle tasolle vuoden aikana. Myöhemmin ratsukko siirtyi kansainväliselle tasolle tuoden useasti ruusukkeita kotiin. Gianove oli rakenteeltaan myös erittäin korrekti ja kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle. Ratsukko oli tehnyt erittäin vaikuttavan uran orin 12-ikävuoteen saakka. Gianove astui satoja tammoja periyttäen erinomaisia estehevosen ominaisuuksiansa jälkeläisille.

ii. Evrest, komea ruunikko suurikokoinen, 175cm korkea ori, joka syntyi Saksassa tunnetulle kasvattajalle. Parivuotiaana ori myytiin törkeällä hinnalla tavoitteelliselle ratsastajalle, joka etsi itselleen ratsua, jolla riittäisi mahdollisuuksia ja potentiaalia vaikka mihin. Evrestin sukupuu oli erinomainen ja nuoresta iästä huolimattaan myös itse ori oli varsin lupaava. Lennokkaat ja vauhdikkaat liikkeet ja varsin hurmaava luonne herrasmiehen tapaan. Evrest menestyi ratsastajansa kanssa kansalliselle tasolle saakka. Kansainvälisellä tasolla Evrest ei pärjännyt muille hevosille keskivertoa paremmin. Toisinaan ori sijoittui pronssille, mutta muutoin ei menestynyt. Kymmenvuotiaana Evrest myytiin korkealla hinnalla pienelle estetallille. Harmillisesti ori loukkasi oikean takasensa riehuessaan tarhassa ja Evrestin esteura oli ohi. Tämä ei omistajaa harmittanut, sillä oria odotti jalostusorin ura. Evrest astui lukuisia tammoja ja useammat jälkeläiset menestyivät isäänsä paremmin esteradoilla.

ie. Chalina, kuvankaunis kevyrakenteinen rautias tamma. Chalinan menneisyys on hämärän peitossa eikä tamman kasvattajasta ole varmaa tietoa. Suvullisesti Chalina on hyvin tuntematon polveutuen osittain täysiverisistä. Luonteeltaan Chalinaa oltiin kuvailtu hyvin kipakaksi, oikukkaaksi pienikokoiseksi tammaksi, joka omasi hyvin paljon sisua. Pienestä koostaan Chalinalla oli paljon hyppykapasiteettia ja tamma kilpaili nuoruusvuosinaan 140cm radoilla. Oikukkaasta luonteestaan johtuen tamma ei kuitenkaann pärjännyt, joten tamma myytiin sen nykyiselle omistajalle siitostammaksi. Chalina osoittautui erinomaiseksi emätammaksi ja varsoikin kaksitoista tervettä jälkeläistä. Myöhemmin Chalina menehtyi vanhuuteen kunnioitettavassa 30-vuoden iässä.

e. Pionne oli kimo pienikokoinen tamma. Syntymästään lähtien Pionnesta oltiin kaavailtu siitostammaa sen hyvien sukulinjojen vuoksi. Vaikka tamma ei lainkaan huono hyppääjä ollut, ei Pionnella kilpailtu paria vuotta kauempaa. Ensimmäisen jälkeläisensä tamma varsoi kuuden vuoden iässä, tai oikeastaan kaksosvarsat. Tamma oli luonteeltaan todella kultainen ja rauhallinen hevonen. Pionne toimi tilan tyttärelle opetusratsuna varsojen välissä. Pionne sairastui ähkyyn kymmenvuotiaana ja jouduttiin hetkeä myöhemmin lopettamaan sairauden edetessä liian pitkälle. Tamma ehti varsoa neljä kertaa ja hevosta jäivät kaipaamaan kaikki.

ei. Alleva, Pionnen tavoin kimo ori, jolta löytyi myös kirjavuusgeeni. Ori olikin omistajalleen todellinen silmäterä ja vaali hevostaan kaikin tavoin. Ratsuna Alleva ei ollut keskinkertaista parempi. Vaikka orilta löytyi liikettä ja hyppyä, teki Allevan luonne siitä hankalan. Oria kuvailtiin vaikeaksi, omapäiseksi hevoseksi, josta oli hankala saada täyttä potentiaalia irti. Vaikka Alleva ei ratsuna menestynytkään, niin harvinaisen värinsä takia ori oli kysytty jalostuksessa, etenkin väri-intoilijoiden keskuudessa. Orin jälkeläiset eivät onnekseen perineet Allevalta luonnetta. Kovin harva peri isänsä kirjavuusgeenin, mutta sen sijaan kimous periytyi suurimmalle osalle jälkeläisistä.

ee. Windona, musta suurimerkkinen, mutta pienikokoinen nätti tamma, jolla tuntui riittävän epäonnea syntymästään lähtien. Windona oli lähes menehtyä varsana infektioon, parivuotiaana loukkasi jalkansa telmiessään, mutta parani lähes ennalleen. Ensimmäisissä kilpailuissaan Windonalle iski kiima päälle ja tamma käytännössä lähes romutti koko radan. Toisissa kilpailuissa tamma taas ontui alkuverryttelyissä ja joutui jättäytymään pois. Paria vuotta myöhemmin Windona loukkasi taas jalkansa laitumella eikä tammasta enään ollut kovaan rasitukseen. Siitostammana Windona sen sijaan menestyi, kaikki viisi jälkeläistä syntyivät terveinä ja menestyivät kasvaessaan missä milloinkin.

Sukuselvityksen on kirjoittanut Louboutinin kasvattaja!

Kisakalenteri

00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
 

Päiväkirja ja valmennukset

14.09.2017 En tosiaan tiedä mikä minua vaivasi kun sovin kaupat Louboutinista. Onhan se hieno varsa, mutta minun oli tarkoitus keskittyä kenttäpainotteisiin ranskanpuoliverisiin enkä ensimmäisenä ajatellut ostavani estepainotteista kwpn-varsaa.. No, kyllä noita hollantilaisiakin tarvitaan, ja estesukuisessa sellaisessa ei todellakaan ole mitään vikaa. Ja jos varsalle pienestä pitäen uskottelee sen olevan ehta kenttähevonen niin kyllä sillä varmasti päästään siinäkin lajissa kisaamaan ellei se nyt ole aivan lahjaton. No, jokatapauksessa Beaumontiin on ollutkin tarkoitus hommata puhtaasti estepainotteisia ratsuja, joten tässä on oikein lupaava yksilö siihen tarkoitukseen.

Ostopäätöstäni luultavasti vauhditti myö Louboutinin komea isä. Olin sitä sattumalta ihaillut kotitallillaan joten ei minun kauaa tarvinnut tosiaan miettiä varsan ostoa. Loun kasvattaja kaikenlisäksi lupasi auttaa kisaamisessa ja muussa, mikä on mahtavaa koska minulla on kädet täynnä töitä muutenkin. Tästä ei siis tarvitse kantaa huolta. Ensin Lou saa kuitenkin kasvaa rauhassa, opetella tallin tavoille ja puuhailla kaikkea varsamaista. Ajattelin käyttää sen varsalaatiksissa ja muutenkin puuhailla kaikennäköistä mukavaa ennen suurempaa kisarupeamaa. Tulevaisuudessa toivon orista jalostusoria, mutta aika näyttää millainen siitä kasvaa.

15.09.2017

Mauris sed libero. Suspendisse facilisis nulla in lacinia laoreet, lorem velit accumsan velit vel mattis libero nisl et sem. Proin interdum maecenas massa turpis sagittis in, interdum non lobortis vitae massa. Quisque purus lectus, posuere eget imperdiet nec sodales id arcu. Vestibulum elit pede dictum eu, viverra non tincidunt eu ligula.

Nam molestie nec tortor. Donec placerat leo sit amet velit. Vestibulum id justo ut vitae massa. Proin in dolor mauris consequat aliquam. Donec ipsum, vestibulum ullamcorper venenatis augue. Aliquam tempus nisi in auctor vulputate, erat felis pellentesque augue nec, pellentesque lectus justo nec erat. Aliquam et nisl. Quisque sit amet dolor in justo pretium condimentum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.

Ulkoasu © M Layouts | Taustakuva © Rian Saunders